torsdag 13. august 2009

Chile - vel overstått for denne gang.

Coquimbo.
Etter Santiago og Viña Del Mar, så kjørte vi leiebilen opp til Coquimbo/La Serena. Turen tok ca 6 timer inkl. ett stopp. Coquimbo og La Serena er som Skien og Porsgrunn – de ligger klistra inntil hverandre. Byene ligger inne i en diger bukt og stranda går fra den ene byen til den andre. Selv om disse to byene ligger helt oppå hverandre, så er det to vidt forskjellige byer. La Serena er en turistby, og mange av de som jobber i turistbransjen bor i Coquimbo. Coquimbo er en billig by å bo i, La Serena er en dyr by å bo i.


Vi hadde leid hus i Coquimbo der pappa bor, og kjørte rett dit for å ”flytte inn”. Huset var leid for en hel måned da dette ble billigere i lengden. I både Coquimbo og La Serena leies husene ut for dagen, på ukesbasis og på månedsbasis. Første kvelden tok vi det rolig, etter en lang tur, men kvelden etter dro vi ut og spiste på ”Pilla la vaca” ( Fang kua). Her var spesialiteten: Parillada. Forskjellige typer kjøtt som grilles og plasseres på en grill på bordet. I tillegg bestiller man hva man vil ha som tilbehør.

De neste 14 dagene gikk med til besøk på Milleniumskorset i Coquimbo, stranda i La Serena, langtur til Valle del Elqui som er vin- og pisco-distrikt, shopping, besøk på casinoet, grillfest hjemme, samt en 2. divisjonsfotballkamp mellom Coquimbo Unido og Arica. Christian, J’s bror som bor i Chile, er en gammel Arica-fan, og siden han besøkte oss i Coquimbo, så måtte han og Thomas selvsagt avlegge kampen et besøk. Stadion var helt ny (Norges kvinnelandslag U20 (?) spilte VM der i 2007/2008), været var bra og vi kunne velge og vrake i plasser. Resultatet ble til slutt 3-3. Pisco er chilensk brennevin og vi var på besøk hos det brenneriet som er det eldste i Chile, Pisco CAPEL. I tillegg var vi på en liten vingård, Cavas Del Valle, som kun produserer rundt 20.000 flasker pr år. Og det ble prøvesmaking begge steder, selvsagt.



Vi brukte også et par dager på å finne en tomt som faren til J. kjøpte for mange år siden (i fylla….), i Coquimbo. Tomta ligger ute på en diger slette (som heller ned mot havet), sammen med hundrevis av andre tomter, og ingen av dem er merket!! Det var derfor et sant hæ… å finne denne tomta, men vi tror vi har klart å sirkle den inn betraktelig. I tillegg til denne tomta, så har han også to ferdigbygde hus han forsøker å selge. Husene ligger i La Serena, og fra takterassen har de en flott utsikt over den digre bukta.



Petorca.
Etter 14 dager i Coquimbo dro vi til Petorca for å besøke tante Silvia og onkel Dago. Petorca er avocadoland så det holder. Her avles det avocado langt opp etter fjellsidene, og har du ikke minst et par avocadotrær i hagen, så er du heller ingen skikkelig petorcianer. I tillegg avles det sitroner, appelsiner og clementiner. Her var vi i to iskalde dager (byen ligger inneklemt mellom Andes og noen andre fjell, og nyter derfor ikke godt av noen varm bris fra kysten), før turen så gikk videre til Viña.

Viña Del Mar.
Tilbake i Viña nøt vi et par dagers ro, før vi besøkte familie i Quintero. Til Quintero er det ca. 40 mins kjøring. En tur som i en drosje koster ca 20,- pr pers. Vi var her ved to anledninger, og vi besøkte bl.a. tante Gladys og onkel Lucho, kusine Jeanette, Emmas tremenning Gaby (som ble født ett år og fem dager tidligere), bestemor, onkel Orlando og Nilda.
De neste dagene i Viña ble brukt til avslapning, kos med fettere og kusiner, samt Christian som kom innom en helg. Vi tok også en tur til Viña Mar, vingården der vi giftet oss, og hadde en flott lunch.





Santiago.
Etter nesten 2 uker i Viña gikk turen igjen til Santiago, hvor vi skulle være de siste 5 dagene, før returen til Brasil. Vi var en fin gjeng, oss tre, mamma Jessica, pappa Jessica og tante Nancy, og selvfølgelig Christian og Marjorie, som begge bor i Santiago.

Basen vår i Santiago har de siste årene vært Hotel Montecarlo. Hotellet er slitt, frokosten er veldig enkel (men i år fant vi ut at det gikk an å oppgrader, samt bestille til rommet…), det ligger i et bra og sentralt område og prisen er grei. I tillegg gjør de som jobber der at oppholdet alltid blir bra.

De siste dagen i Santiago ble brukt til besøk hos annen familie, kirkegårdsbesøk hos farfar, shopping i Vitacura (her finnes alle de fete kles-merkene, bl.a. Louis Vuitton hvor både Thomas og Jessica fikk kjøpt seg hver sin leke), og et utrolig fint besøk på vingården Concha y Toro hvor bl.a. Casillero del Diablo produseres. Siste kvelden i Chile feiret vi 30 års dagen til Christian. Vi var på et kult sted og spiste deilig parrillada med god vin som tilbehør.

Den dagen vi dro fra Santiago, så skulle alle være med til flyplassen, trodde vi… Uheldigvis måtte Christian jobbe i radioen, siden Chiles president, Michelle Bachelet, bestemte seg for å avlegge stasjonen et besøk den dagen. Men, han kom innom oss før jobben og han rakk å ringe oss to ganger før vi lettet.
Dette var litt oppdatering av hva vi gjorde i Chile, neste gang oppdaterer vi dere om hva vi har gjort i Tabatinga siden vi kom hit.
Como todo esto lo pasamos en Chile no es traducido...pero la proxima vez si que lo voy a traducir. Miren las fotos.
Chao y gracias por todo a los que hicieron que lo pasamos muy bien en Chile!!!!

1 kommentar:

  1. ÅÅ det er så artig å lese, skulle gjerne dratt på lengere tur igjen jeg også, men snart blir det jo Brasil, det blir kult:-)
    Gleder meg!

    SvarSlett